BLOG

Zoo-tex Leiden

Zoo-tex in het Textiel Plus Huis

Bouwke Alsema - Liesbee Colombijn - Carla Kamstra - Inez Kause
Marga Lagrand - Erna de Ruiter - Karin The-Versteeg - Inge Witvers
o.l.v. Annelies de Graaf
Textielfestival van 13 t/m 15 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur
en zaterdag 16 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur. Gratis toegang. Poster

Workshop Galerie Kunstzicht Waddinxveen

Workshop: kennismaken met tyvek

De eerste workshop in Galerie Kunstzicht “kennis maken met tyvek”. 4 enthousiaste deelnemers laten zich verrassen door de mogelijkheden van dit spierwitte materiaal. Allereerst verven in je eigen kleurenpallet en daarna spannende momenten met het verhitten: ”wanneer moet ik nu stoppen?”

Galerie Kunstzicht Waddinxveen

Galerie Kunstzicht Waddinxveen

Sinds november 2014 heeft Waddinxveen er tijdelijk een galerie bij en wel in het nieuwe centrum Gouweplein. Galerie Kunstzicht zit op Tussenzicht 3. Zeven Waddinxveense kunstenaars krijgen de gelegenheid om hun werk te tonen en te verkopen. Ik laat mijn textielkunst en sieraden van rubber en tyvek zien. De galerie is geopend van donderdag ( ook op de koop avond vanaf 18.30 uur) tot en met zaterdag.
Henk Bloks, Janny Buijs, Marijke van Es, Wim van Loon, Kuno Mooren, Jeffrey Sip en Annelies de Graaf.

Tyvek bewerken

Tyvek bewerken

In VEZEL ( sept. 2014) van Hawar staat een artikel over mijn manier van het bewerken en vervormen van tyvek. .

Op lokatie

Annelies de Graaf geeft workshops op verzoek op lokatie zoals in de Zwethhal lichtobjecten maken met Coby van der Horst

Publicaties

Haar werkwijze uitgelicht in een aantal tijdschriften: -In het duidelijk naslagwerk over het werken met in water-oplosbaar-vlies ”Oplossen en verdwijnen” geschreven door Afke Zwierzina (uitgeverij Doelenpers) is naast andere textielkunstenaars ook een bladzijde gewijd aan het werk van Annelies. -In het tijdschrift Handwerken Zonder Grenzen (HZG) staat een artikel over tyvek. Een materiaal waarmee Annelies graag werkt en nog zoveel onontdekte mogelijkheden heeft. -Een artikel over expositie de schoonheid van het oude in het Wevershuis
werken met ledjes

Ontwikkelingen

Annelies houdt voortdurend nieuwe (technische)ontwikkelingen in de gaten om nieuwe combinaties te maken tijdens het vormgeven. Annelies volgde bij SetUP in Utrecht (2011)een workshop met ledjes.